Trigger point masaža

Je vrsta masaže, ki je osredotočena na zdravljenje bolečin v mehkih tkivih. V masažo terapevt vključi vrsto masažnih tehnik, ki so najbolj primerne za določeno stanje mišičnega tkiva (trigger point terapija, globoka prečna frikcija, raztezanje itd.). Terapevt, ki opravlja terapevtsko masažo, se osredotoči na kostno-mišični sistem stranke. Sprosti prenapete mišice in pomaga pri raztezanju skrajšanih mišic in kit.

Cilj je normalizirati mehka tkiva in ublažiti bolečino.


Miofascialne prožilne točke ali »trigger points« so žarišče prekomerne vzdražnosti v napetih skeletnih mišicah in so locirane v mišičnem tkivu in/ali mišični ovojnici. Lokalno mesto miofascialne prožilne točke je na pritisk boleče, bolečina pa se širi stran od mesta pritiska (npr. v glavo, roko, nogo, križ …). Če se bolečina ne širi stran od mesta pritiska, potem so to »tendernes« točke.

Z akupresuro terapevt deaktivira žareče točke, ki nastajajo v preobremenjenih mišicah. Te točke so lahko odgovorne za bolečino v bližnjih sklepih, povzročajo glavobol in negibljivost.

Priporočamo obisk 3-5 terapij, en obisk tedensko.

 


CENA: 54 EUR/ 60MIN
 

KONTAKT

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva osebnih podatkov.





Jelenčeva ulica 1, vhod C7 (na koncu IBI centra),
4000 Kranj