Čiščenje ušes s tulci

Čiščenje ušes s tulci je tehnika, stara že 2500 let, ki so jo uporabljali stari Egipčani, Kitajci, Tibetanci, Indijanci in Maji, pa tudi naše prababice in babice. Izdelali so ušesne tulce iz platna, pomočenega v čebelji vosek, ki je dalo obliko cevke dolžine cca 20 cm.
 

Pogoj za čiščenje ušes s tulci je, da imate uho zdravo, da nimate poškodovanega bobniča, kakšnega aparata na ušesih in grlu, vnetja ušes, da niste bili operirani ali alergični na med in čebelji vosek. Zato uporabljamo parafinske palčke, da se izognemo neprijetnostim.
 

Čiščenje ušes s tulci se začne tako, da tulec najprej prižgemo na debelejšem delu in počakamo, da se spodaj začne kaditi. Nato ozek del, iz katerega se kadi, vstavimo v uho. Glavo zaščitimo z zaščitno alu folijo (da se bolj varno počutite). Pri izgorevanju se ustvari topel zrak z »venturinijevim učinkom« (kot pri dimniku), kar pomeni, da topel zrak skozi tulec vleče ven ušesno maslo, zamaške, tujke in vodo.

Terapevtski učinek ušesnih sveč je v tem, da s pomočjo podpritiska, ki nastane pri izgorevanju, odstrani iz ušes vse nečistoče.

Po trditvah alternativnih zdravilcev čiščenje ušes s tulci zagotovi uravnavanje pritiska v obnosnih votlinah in tako občutimo sprostitev in olajšanje v glavi.
 

Čiščenje ušes s tulci je priporočljivo ljudem, ki imajo težave, kot so tiščanje in šumenje v ušesih, vnetja sinusov, ter pogosti prehladi. Možne so tudi vrtoglavice, predvsem pa je prvi znak slabši sluh in srbenje ušes.


CENA: 25 EUR

 

KONTAKT

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva osebnih podatkov.





Jelenčeva ulica 1, vhod C7 (na koncu IBI centra),
4000 Kranj