Masaža za nosečnice

Masaža za nosečnice  razbremeni hrbtenico in ima blagodejnen učinek na noge s pomočjo masaže. V času nosečnosti se v telesu zgodijo telesne, hormonske, čustvene in energijske spremembe, ki spremenijo notranje ravnovesje.

Zaradi raznih nosečniških težav, omejenega gibanja imajo včasih bodoče mamice manj energije in se zaradi tega težje spopadejo z stresnimi situacijami in notranjimi napetosti. Masaža za nosečnice se individualno prilagodi vsaki nosečnici posebej glede na mesec njene nosečnosti, njene potrebe, težave in želje.

 

Vpliv masaže se preko kože širi v globino. Začnimo torej pri koži, zaščitnemu plašču, ki naše telo brani pred nezaželenimi mikroorganizmi, posredno uravnava telesno temperaturo in omogoča prijeten stik s sočlovekom. Med masažo se poveča prekrvavitev, s krvjo pa se do celic prenašajo hranila in odplavljajo stranski produkti. Regeneracija je hitrejša. Mehanično s površine kože odstranimo odmrle celice, stimuliramo žleze lojnice, receptorji v koži postanejo odzivni. Živčne končiče pa ne najdemo samo v koži, temveč tudi v podkožju, mišicah, sklepih, skratka povsod. Impulzi, ki potujejo po hrbtenjači do možganov, sprožijo različne odgovore. Z masažo vplivamo na mišično napetost, odpravljamo zakrčenost, vračamo gibljivost in elastičnost. Masaža posredno vpliva na zavedanje telesa, zniža krvni tlak in frekvenco srčnega utripa, izboljša dihalne funkcije, omili bolečino in preprečuje krče. Pomirja in hkrati vrača energijo.


Masaža naj bo prilagojena posamezniku, njenim željam in potrebam. Izbira položaja, trajanje ter masažni prijemi so odvisni od dolžine nosečnosti in morebitnih težav. Čisto vsak del telesa si zasluži masažo. Čeprav se bolečina najpogosteje pojavi prav v spodnjem delu hrbtenice, vzrok zanjo lahko iščemo v neprimerni obutvi, slabi drži, preobremenjenosti mišic nog, medenice in še kje. Tudi če masažo usmerimo predvsem v hrbet, bodimo pri obravnavi spodnjega dela posebej previdni, saj so določene cone posredno povezane z materničnimi mišicami, kar velja tudi za predel okrog gležnja in predel pod kolenom. Če nameravamo masirati trebuh nosečnice, se pred tem prepričajmo, da si to želi. Pomembno je, da nam zaupa, zato tega vsekakor ne počnemo ob prvem srečanju. Masaža trebuha je nežna in počasna, namen je zgolj nahraniti kožo in tako preprečiti nastanek strij. Predel okrog prsi, kjer je možnost nastanka strij ravno tako velika, ali masažo presredka naj nosečnica izvaja sama.
 

 


CENA: 54 EUR/ 60 MIN

 

KONTAKT

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva osebnih podatkov.





Jelenčeva ulica 1, vhod C7 (na koncu IBI centra),
4000 Kranj